תוספי וורדפרס שאתה חייב לנסות
ישנם מספר תוספי וורדפרס שאני בדרך כלל לא מתחיל לבנות שום אתר לפני שאני זורק אותם על השרת. בכתבה הבאה אנו ניתן להם סקירה קצרה ונכיר כל אחד מהם. כתבו זו לא באה להסביר איך לתפעל או להתקין אותם ויוצאת מנקודת הנחה כי יש לך ידע בסיסי בוורדפרס. הסבפר מקיף על כל תוסף יבוצע בהמשך על פי דרישה.
צור קשר: contact form 7
כמובן שהתוסף הראשון שיכנס לרשימה הוא: contact form 7. זהו תוסף שמאפשר לך בקלות וביעילות ליצור טפסי צור קשר עם שדות שונים ולהטמיע את הטופס בקלות באתר באמצעות שורטקוד. התוסף נותן מענה לאנשים שלא מבינים בתכנות ורוצים גם להוסיף טופס לאתר שיצרו איתם קשר.
הטוב – תוסף קל ונוח לשימוש, לא מחייב ידע בתכנות אם כי לא יזיק לדעת טיפה HTML
הרע – יש לפעמים שהטופס לא נשלח אל המייל (אולי הפרעות שרת) אם חשוב לכם לקבל את הדאטה של הטפסים תתקינו גם את התוסף cf7-database שישמור לכם את הטפסים שהתקבלו גם בדאטהבייס.
המכוער – הפרצוף שאתה עושה כשאתה מנסה להבין איך לשים קוד המרה על על הטופס.
המתקדם – יש לטופס הזה הוקים וההוקיםשלו יודעים לעשות כל מיני דברים מגניבים. (כמו למשל, לקחת תוכן שגולש העלה ולהפוך אותו לפוסט. מספיק מגניב בשבילך? תלמד לתכנת!)
לנהל את מערכת הניהול : Types
זה פלאגין שהוא למתקדמים יותר. הפלאגין הה שאני לא זז בלעדיו לשום מקום מנותן לך לעשות בקלות דברים שמצריכים הרבה ידע טכני והרבה קוד. אתה יכול להוסיף כמה פוסט טייפס שתרצה. להוסיף טקסונומיות וקסטום מאטה פילדס כרצונך.
לדוגמא: אני יכול לעשות אתר שמדבר על רכבים. להוסיף פוסט טייפ מסוג "רכב" להוסיף לו טקסונומיות מסוג "מותג (טויוטה,מיצובישי וכו')", "ארץ ייצור" ועוד. והכל בלחיצת כפתור דרך ממשק נוח במיוחד.
הטוב – יחסוך לך שעות של עבודה ויתן לך ניהול כמעט אבסולוטי של מערכת הניהול של וורדפרס (כולל שדות JS מותאמות מראש – שדה תאריך שפותח לוח שנה, שדה צבע שפותח טבלת צבעים ועוד.)
הרע – כדי להציג את הפוסט טייפ והטקסונומיות באתר אתה תצטרך ידע בסיסי בתכנות או בוורדפרס.
המכוער – הווידג'ט הזה שהם דוחפים לך לעריכת פוסטים שמקדם את התוסף בתשלום שלהם (views) שנותן לכם להטמיע את מה שהכנתם בפרונט אנד של האתר
המתקדם – אתה כשתלמד להשתמש כמו שצריך בתוסף הזה ומערכת הניהול שלך תיראה הרבה יותר טוב.
להגדיר רמות הרשאות צפייה במערכת הניהול : Adminimize
בוא נגיד שתרצה שבאתר מסוים יהיו רמות צפייה במערכת הניהול. נגיד שמשתמש אחד יוכל לצפות בעריכת פוסטים אבל לא בעריכת דפים וסוג משתמש אחר יוכל לצפות בעריכת עמודים ולא בעריכת הגדרות. מה תעשה?
כאן מגיע הפלאגין המקסים הזה לידי שימוש.
מה אני עושה עם הפלאגין?
הפלאגין הזה עוזר לי בעיקר באתרים של לקוחות שלי, נניח סיימתי כרגע לבנות אתר ללקוח, הלקוח כמובן יקבל ממני הרשאת מנהל אך אני לא רוצה שהוא יתחיל לשנות הגדרות באתר ולדפוק דברים בטעות. אז אני מציג ללקוח במערכת הניהול רק דברים שהוא צריך לראות כדי להתנהל עם האתר. שדות ועמודים שהוא לא צריך לראות לא יוצגו לו ובכך תהיה לו מערכת ניהול נוחה יותר. והוא גם לא יוכל לדפוק דברים באתר בטעות.
הטוב – לא עוד טלפונים מלקוחות שאומרים לך אני לא מבין למה האתר לא עולה לי? אני סך הכל שיניתי את הכתובת של האתר בהגדרות תצוגה כי חשבתי שאם אני אקרא לאתר גוגל הוא יתקדם מהר יותר.
הרע – חשוב – הפלאגין הזה לא מגדיר הרשאות ומסיר את הדברים שלא נצרכים. הוא סך הכל מעלים אותם בCSS, אם אתם צריכים הגדרת הרשאות לנושאים רגישים אל תשתמשו בו!
המכוער – אתה כשסיימת להגדיר אפשרויות צפייה בממשק הארוך שלהם ויצאת מהעמוד בלי לשמור
המתקדם – הלקוח שלך יודה לך אם תוציא לו מהמערכת את כל האפשרויות האלה שהוא מעולם לא נגע בהם ולא צריך לראות אותם.
מכירים פלאגאין אחר שאתם לא יורדים למכולת בלעדיו? ספרו לנו בתגובות.
אני דיי בטוח שהתכוונת לTypes
ולא לTipes
כמובן! מביך, 🙂 תוקן ותודה רבה!